Vlaams parlementslid Björn Rzoska, Sara Matthieu en Evita Willaert bezoeken vzw Labeur

19 Maart 2014

Vlaams parlementslid Björn Rzoska, Sara Matthieu en Evita Willaert bezoeken vzw Labeur

Vlaams parlementslid voor Groen Björn Rzoska, Gents gemeenteraadslid en kandidate op de Vlaamse lijst Sara Matthieu en Gents OCMW-fractieleider en kandidate op de federale lijst Evita Willaert, bezochten vzw Labeur. Dit is een eco-sociale onderneming, die resoluut kiest voor duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Rzoska: "Met dit bezoek willen we de moeilijkheden die zij ervaren, nagaan. Op die manier kunnen we ons programma verder voeden en onze voorstellen rond een duurzame economie en betere jobs, aftoetsen".Sara Matthieu vervolgt: "Labeur streeft ernaar  economische, milieu- en sociale overwegingen in haar bedrijfsvoering op te nemen. Maatschappelijke meerwaarde staat bij Labeur voorop. Dit is volgens Groen een goed voorbeeld van hoe een organisatie de omslag naar een groene en duurzame economie kan maken."

Waarden als transparantie, kwaliteit en duurzaamheid staan centraal in de onderneming. "Groen wil investeren in een gezonde economie die de mens centraal stelt, milieuvriendelijk is en echte welvaart creëert. Labeur is hiervan een mooi voorbeeld", zo stelt Björn Rzoska. 

 

"We bezochten het atelier van Recup Design, waar Labeur van herbruikbaar hout trendy meubels maakt. Via sociale tewerkstelling doen de werknemers van Recup Design niet enkel arbeidservaring op. Ze ontdekken en ontwikkelen er ook hun talenten. Bovendien worden ze van begin tot einde bij het productieproces betrokken. Dat vergroot hun betrokkenheid en arbeidstrots. Deze initiatieven moeten onze volledige steun krijgen.  Want het is duidelijk: er ligt op dit vlak zeer veel werk op tafel voor de volgende regering", besluit Evita Willaert